Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 14 August 2011

Tindakan apabila perempuan...

Posted by Mrs Military at 12:59

Ramai orang cakap perempuan ni adalah makhluk yang paling komplikated nak difahami perangainya. Kadang kita sesame perempuan pun tak faham ni kan pulak lelaki nak faham perempuan kan. Jadi disini saya ada cara bagi kaum adam mempraktikkan apabila berhadapan dengan kaum hawa ni..

Aktiviti : Bila si gadis menjerit – jerit marahkan anda
Tindakan : Anda berikan mikrofon atau pembesar suara kepada si gadis sambil cakap “special untuk awak!”
Justifikasi : Mengelakkan daripada si gadis sakit tekak dan untuk bagi tahu semua orang yang anda kena marah

Aktiviti : Bila si gadis marah dan beriya – riya kemas barang nak kuar rumah
Tindakan : Tolong dia kemas barang tu sekali, kalau boleh tolong panggilkan teksi dan belikan tiket bus atau kapal terbang sekali. Kalau dia nak naik kereta, tolong isikan full tank minyak kereta tuk dia
Justifikasi : mengelakkan daripad anda kena pergi jemput dia kat highway atau stesen bus Pudu/ TBS sebab xda tiket nak lari rumah

Aktiviti : Bila dia beriya nak bunuh diri dengan cara terjun bangunan tak kira la tingkat berapa pun
Tindakan : Anda call ambulans siap – siap atau nak lebih kejam paggil tok imam siap – siap
Justifikasi : Memudahkan sekiranya dia cedera dan membuktikan bahawa perkara kematian ni bukan main – main
Aktiviti : Beriya ambil pisau nak kelar tangan
Tindakan : Anda search kat internet tunjuk kat dia bahawa kalau kelar tangan tak mati pun, tapi kalau betul nak kelar gak kelar kat bahagian leher.
Justifikasi : memberi pengertian kepada dia bahwa siapalah kita sekadar hamba yang sesuka hati nak membunuh diri.

Aktiviti ; Mesej n call korang berkali – kali semata – mata nak marah korang
Tindakan : Korang wat Share top up dengan dia
Justifikasi : Biar dia call n mesej banyak – banyak kali sampai dia pun xlarat n kredit habis sebab asek masuk voice mail jew

Huhuhuhu…ini sekadar renungan buat kita. Jangan bertindak melulu dalam semua perkara. Kadang kala kita memerlukan masa untuk meyelesaikan sesuatu perkara. Wanita juga bukanlah satu perkara yang komplikated tetapi hanya sekadar seorang insan yang kadang kala terlalu manja dan mungkin perlu diberikan sedikit pengajaran. Tapi kalau ada yang terniat nak praktikan perkara ni baik fikir dulu sebelum melakukannya.

Cara yang terbaik adalah berdiam diri buat seketika. Sebab itu kalau lihat pasangan yang berkahwin mesti isteri dan husband sangat kontra perangainya kan. Tujuannya adalah bagi mengelakkan perkara – perkara x diingini berlaku dan saling melengkapi. Indah sungguh ciptaan Allah.
By,
Mrs Military

4 comments:

Nur Hamizzah said...

memang terbaik kalau ada lelaki yg sangt memahami mcm ni. hahaha..

Mrs Military said...

hahahahaha...mereka perlu untuk belajar memahami, jika tak susah la mereka nak duk ngan bakal wife dorg t

sleeping_maniac90 said...

adoi..
kalo ad laki y mmahami cm nih, konpem pmpuan x brni nk wt mcm2 lgi.. haha

bhya sungguh kalo sggup bnuh diri..

Mrs Military said...

hahahahah...sbb 2 saya ckp nak wat pk dlu takut len plak jadi nya...
insyallah ada lelaki yang sabar tapi tahap kesabarannya sampai ke mana lum tau lg...

Post a Comment

 

Live Long Story Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea