Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 8 October 2011

Hati, Jari & WWW - 8

Posted by Mrs Military at 16:00

*** Doa Kekasih***


ya allah ya tuhanku, 
sekiranya dia tercipta untukku, dan telah Engkau tuliskan aku milikny, maka satukanlah hati kami, dan tetapkanlah hati kami di antara satu sama lain. sesungguhnya ya Allah, aku terima dia sepenunya, sebgaimana telah Engkau ciptakan dia dan aku mohon padamu, kiranya perasaan kami sama, maka bukakanlah hatinya untuk menerima aku seadanya, sebagaimana telah engkau ciptakan aku, supaya dia menerima segala kekuranganku. Engkau titipkanlah kerinduan diantara kami supaya kebahagian itu abadi, dan ya allah landaskanlah perhubungan kami pada jalan yang Engkau redhai, supaya dapat kami menyempurnakan agama kami. jodohkanlah kami dan permudahkanlah segala urusan diantara kami.

ya allah yang maha pengasih,
sekiranya dia bukan pemilik rusukku, bukan dia yang Engkau takdirkan untukku, maka ya allah, Engkau bawalah dia pergi daripadaku, lupuskanlah rasa cinta dan kasihku padanya. sesungguhnya ya allah, peliharakanlah aku daripada sakitnya perpisahan dan selamatkanlah aku daripada pedihnya kekecewaan. engkau tenangkanlah hatiku dan pasrahkanlah aku akan takdirmu.

ya allah yang maha mengetahui, 
sesungguhnya hanya engkau yang mengetahui segala yang tersirat. walau apapun akhirnya, aku bermohon padamu supaya dia sentiasa di dalam lindungmu, selamatkanlah dia daripada bahana di dunia dan di akhirat nanti, permudahkanlah segala urusannya dan ya allah engkau berikanlah dia yang terbaik untuk hidupnya. bantulah dia supaya semuanya nanti seimbang, di dunia dan di akhirat. dan ya allah, lindungilah dia daripada kejahatan orang padanya, walau dalam bentuk apa sekalipun. 

ya allah yang maha penyayang,
aku pasrah atas apa yang telah engkau tuliskan untukku, hanya engkau yang mengetahui segala sesuatu, mak aku bermohon padamu, berikanlah aku yang terbaik untuk hidupku. permudahkanlah segalanya untukku dan bantulah aku agar sempurna hidupku, seimbang semuanya di dunia dan di akhirat nanti. sesungguhnya ya allah, aku terlalu ingin bahagia, aku ingin benar - benar bahagia, maka engkau lapangkanlah hatiku dan cukupkanlah segalanya buatku. pertemukanlah aku dengan dia yang merinduimu, dengan dia yang mencintaiku, lebih daripada aku mencintainya agar kebahagiaan itu milikku. 

aku hambamu ya allah, sepenunya aku serahkan padamu...
amin ya allah, amin ya rahman, amin ya rahim, amin ya rabbal alamin...


TQ Incik Google
By,
 HaniNizaNizamRamli & Mrs military 2 comments:

Anonymous said...

smoga btemu jodoh yg sebenar-benarnya
jom join bloglist :)

Mrs Military said...

sis92 : aminnn...insyallah dipermudahkan segala urusan

Post a Comment

 

Live Long Story Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea